LEGO Eiffeltoren aanbiedingen

LEGO Eiffeltoren

Wie kent de Eiffeltoren nu niet? De Eiffeltoren is een van de bekendste bezienswaardigheden ooit. De toren staat gevestigd in de hoofdstad van Frankrijk, Parijs. In 1889 is deze 324 meter lange toren geïntroduceerd door de Franse ondernemer Gustave Eiffel, op de wereldtentoonstelling. Kun jij voor een of andere reden niet naar Frankrijk toe? Dan heeft LEGO nu voor jou de perfecte oplossing bedacht, namelijk een kleinere versie van de mooie Eiffeltoren die je zelf in elkaar moet zien te knutselen. Eenmaal in elkaar is het een leuke aanwinst voor op je kamer. 


LEGO Architecture Eiffeltoren

LEGO heeft nu de Eiffeltoren laten ontwerpen in het klein. Deze Eiffeltoren is geen 324 meter hoog gelukkig. De Eiffeltoren van LEGO is 31 centimeter hoog, elf centimeter breed en elf centimeter diep. Daarnaast is het een gedetailleerd bouwwerk die ook best pittig kan zijn. Je kunt het mooi in de kamer neerzetten als decoratiestuk. 

Deze LEGO set bevat maar liefst 321 stenen. Bij de set zit een duidelijke instructie waarmee jij deze Eiffeltoren in elkaar kunt zetten. De Eiffeltoren van LEGO is een redelijk goede replica van de originele Eiffeltoren.


LEGO  Architecture Parijs

Je hebt niet alleen de Eiffeltoren die je in elkaar kunt zetten. Je kunt zelfs de hele stad Parijs in elkaar bouwen met een set van LEGO. In deze set zit 649 stenen. In deze set zit een selectie van de beroemdste bezienswaardigheden van Parijs. De Eiffeltoren zit er natuurlijk bij maar ook de Notre Dame, de Champs-Elysées, Het Grand Palais en het Louvre zit er ook nog bij. Zo kun je de hele sfeer van Parijs proeven als je in je kamer zit of als je op kantoor bent.


Leuke feitjes over de Eiffeltoren

In 1889 was er een wereldtentoonstelling waarin de Eiffeltoren voor het eerst werd laten zien. De officiële opening was op 6 mei 1889. Tot op de dag van vandaag kun je de Eiffeltoren nog steeds bezoeken. Er is ook nog een optie om de toren te beklimmen. Er zijn meerdere etages met daarop ook verschillende restaurants. De eerste etage zit op ongeveer 58 meter hoog, de tweede etage zit op ongeveer 115 meter en de derde zit op 276 meter hoog. LEGO heeft misschien maar 321 stenen nodig om hem in elkaar te zetten maar de echte bestaat uit maar liefst 18.038 stukken metaal en 2.500.000 klinknagels. Hopelijk weet je nu wel iets meer over het mooie gebouw in je kamer.