LEGO DUPLO aanbiedingen

Bekijk alle LEGO DUPLO aanbiedingen

Voor de kleine LEGO-fans is LEGO DUPLO een uitvinding. Met de grote stenen kan er van alles gebouwd worden en daarnaast is LEGO DUPLO makkelijk speelbaar: de stenen van LEGO DUPLO zijn namelijk twee keer zo groot als de bouwstenen zoals we ze kennen. Eigenlijk is LEGO DUPLO de ideale introductie naar de grote wereld van LEGO.

Waar LEGO DUPLO startte

In de jaren zestig kwamen de makers van LEGO erachter dat er een groep mensen bestond die niet veilig met de LEGO-stenen kon spelen: de peuters. Vervolgens werd in 1969 de allereerste bouwset voor peuters uitgebracht. De bouwstenen van deze set waren twee keer zo groot als de gewone LEGO-stenen, vandaar de naam ‘duplo’ wat afleidt van het woord ‘duplus’ wat in het Latijns ‘dubbel’ betekent.

Niet alleen was de grootte belangrijk, maar het was ook belangrijk dat de peuters de stenen herkenden van het normale LEGO. Op deze manier paste LEGO DUPLO in het speelsysteem van LEGO en konden de kleine LEGO DUPLO-spelers alsnog samen spelen met hun oudere broers of zussen.

Ontwikkeling van vaardigheden

De eerste drie jaar van een kind zijn het belangrijkst bij de ontwikkeling van de hersenen. Dankzij LEGO DUPLO worden de peuters blootgesteld aan de ontwikkeling van verschillende vaardigheden. Ze leren onder andere om niet op te geven als ze het een keer niet lukt. Wanneer ze doorhebben hoe LEGO DUPLO werkt, blijven ze doorgaan. Hierdoor creëren ze een boost aan doorzettingsvermogen. Bovendien leren ze hoe om te gaan met zelfexpressie en krijgen de kinderen zelfvertrouwen elke keer wanneer ze een oplossing vinden, voor een uitdaging gaan of een nieuw avontuur ontdekken.

Uitbreiding

LEGO DUPLO staat niet alleen bekend om de bouwstenen. Je kunt LEGO DUPLO ook uitbreiden met apps en liedjes waar jouw kind zich urenlang mee kan vermaken. LEGO DUPLO heeft een grote collectie van klassieke kinderliedjes met een twist van DUPLO, speciaal voor peuters. Bovendien kan jouw kind genieten van de veel te leuke animaties. Je kunt onder andere luisteren naar Vader Jacob, Er is er een jarig of De wielen van de bus.

De LEGO DUPLO WORLD-app is een gratis app die je kunt downloaden. Jouw kind leert hier leuke, interactieve en waardevolle vaardigheden. De app is een levendige, toegankelijke en veilige omgeving. Je kunt bijvoorbeeld een verkenningsreis afleggen, een constructie bouwen met digitale stenen of een rollenspel spelen met andere personages.

Speeltips als ouder zijnde

Als ouder zijnde kun jij jouw peuter ook een handje op weg helpen. Je kunt bijvoorbeeld samen met jouw kind de speeldoos uitpakken, zodat jouw kind het speelgoed zal begrijpen. Ga vooral niet te snel uitpakken: hoe langer het uitpakken duurt, hoe geheimzinniger het speelgoed natuurlijk wordt. Ook kun je rollenspellen doen jouw kind bij LEGO DUPLO. Jouw kind zal zich helemaal inleven in zijn eigen fantasiewereld. Als laatst is het belangrijk dat het niet gaat om het resultaat. Spelenderwijs leert jouw kind verschillende vaardigheden – die we hierboven hebben benoemd. De aandacht en inspanning van het bouwen zal ook genoeg waardering geven.

Veelgestelde vragen over LEGO DUPLO

Waar is LEGO DUPLO het goedkoopst?

Ben je benieuwd waar je de LEGO DUPLO met het legonummer LEGO DUPLO het beste kunt kopen? Bekijk hier waar je deze kunt kopen. Momenteel zijn er 338+ aanbiedingen van LEGO DUPLO

Zijn er LEGO DUPLO aanbiedingen?

Ja, er zijn momenteel 338+ aanbiedingen van lego sets van LEGO DUPLO. Bekijk de aanbiedingen hier

Vanaf welke leeftijd is LEGO DUPLO geschikt?

LEGO DUPLO is geschikt voor de leeftijd vanaf 6-12 maanden Bekijk hier alle lego sets van LEGO DUPLO