LEGO Mindstorms aanbiedingen

LEGO Mindstorms

Michael Resnick en Stephen Ocko wilden een bouwpakket maken in combinatie met computers, zodat kinderen kunnen spelen en leren tegelijkertijd. Daarom richtten zij het bedrijf Microworlds op. De makers moesten eerst een tijd wachten totdat de speciale LEGO-steen goedkoper was. In 1996 heette de producten van LEGO Mindstorms als eerst LEGO Education. Later werd de naam dus LEGO Mindstorms, dit is vernoemd naar een boek voor thuisonderwijs.

De producten zijn voor kinderen tussen de tien en veertien jaar. De makers wilden een product maken waar kinderen, die nog geen ervaring met programmeren hebben, ook mee kunnen spelen. De eerste pakketten werden gelanceerd in het museum of Science and Industry. Hier waren robots waar kinderen mee konden praten, ook kon de robot bepaalde bewegingen maken. Zo konden de kinderen alvast kennis maken met de producten van LEGO Mindstorms. Doordat de producten nogal duur waren, werden de producten verkocht in elektronicawinkels.  

LEGO Mindstorms Robot Uitvinder (51515)

Programmeer je eigen robot met dit pakket van LEGO Mindstorms. In dit pakket zitten maar liefst vijf verschillende robots die je in elkaar kan zetten. In de robots zitten luidsprekers, sensoren, een gyroscoop en een 5x5 led-scherm. Je kan de robots op afstand besturen, zo kan je ervoor zorgen dat hij met een bal speelt of bijvoorbeeld gewoon rondrijdt. De robots verschillen qua lengte, zo is Blast 36 centimeter hoog en Gelo 24 centimeter. Lukt het jou om deze robots in elkaar te zetten? Probeer het nu! Het pakket bevat 949 onderdelen en is voor iedereen boven de tien jaar.

LEGO Mindstorms EV3 (31313)

Ook in dit pakket zitten vijf robots: EV3, TRACK3R, SPIK3R, EV3STORM, R3PTAR en GRIPP3R. Met de EV3-app kan je met de robot praten, laten denken, lopen en nog veel meer! De app kun je downloaden op iOS en Android. Via de app kun je ook verschillende missies doen, maar vraag wel altijd toestemming aan je ouders. Naast dat je het kan besturen via de app kan je hem ook besturen via de bijbehorende afstandsbediening. De robot heeft een kleur, tast en infrarood sensor. De robots verschillen allemaal van lengte, zo is SPIK3R 41 centimeter hoog, R3PTAR is 35 centimeter hoog en de GRIPP3R dertig centimeter. Doordat de robots allemaal zo ook zijn bestaat het pakket uit maar liefst 4700 onderdelen en is ook voor kinderen boven de tien jaar.Veelgestelde vragen over LEGO Mindstorms

Waar is LEGO Mindstorms het goedkoopst?

Ben je benieuwd waar je de LEGO Mindstorms met het legonummer LEGO Mindstorms het beste kunt kopen? Bekijk hier waar je deze kunt kopen. Momenteel zijn er 6+ aanbiedingen van LEGO Mindstorms

Zijn er LEGO Mindstorms aanbiedingen?

Ja, er zijn momenteel 6+ aanbiedingen van lego sets van LEGO Mindstorms. Bekijk de aanbiedingen hier

Vanaf welke leeftijd is LEGO Mindstorms geschikt?

LEGO Mindstorms is geschikt voor de leeftijd vanaf 3 jaar Bekijk hier alle lego sets van LEGO Mindstorms