LEGO Kasteel aanbiedingen

LEGO Kasteel

Wanneer jouw kind een bouwer is met een voorliefde voor fantasiewerelden, is jouw kind waarschijnlijk ook gek op kastelen. LEGO heeft veel kastelen geproduceerd, van het Disney kasteel tot aan Kasteel Zweinstein en Darth Vaders kasteel. Voor elke filmliefhebber is er een kasteel dat aansluit op de wensen van jouw kind. Laat het sprookjesavontuur maar beginnen!

Waar het allemaal begon

Het allereerste kasteel van LEGO was van 1978 tot 1983 te vinden in menig speelgoedwinkels. In het begin werd dit kasteel simpelweg ‘Castle’ genoemd, maar vanwege zijn opvallende gele kleur werd het kasteel ‘Gele Kasteel’ genoemd. In de jaren tachtig werd het thema rondom kastelen verder uitgebreid. Ook vond je in deze sets verschillende riddergroepen terug en kregen allemaal hun eigen subthema’s en werden de kastelen steeds gedetailleerder.

31120 LEGO Creator Middeleeuws kasteel

Het laatste kasteel dat LEGO had uitgebracht was in 2013. Kasteelliefhebbers hebben maar liefst acht jaar moeten wachten op een nieuwe release in kasteelwereld: in juni 2021 werd de LEGO Creator 3-in-1 Middeleeuws kasteel uit de grond gestampt. Je vindt in dit kasteel allerlei spannende elementen terug, waaronder een kasteel met twee verdiepingen, een ophaalburg, waterrad, gevangenis, troonzaal, verschillende minifiguren, een draak, drie kippen en zelfs een rat – dat is nogal een mond vol. Bovendien kun je dit kasteel openvouwen aan de hand van scharnieren. En deze set zal geen 3-in-1-set zijn als je er geen drie ontwerpen van kunt maken. Naast een kasteel kun je een kasteeltoren met een katapult of een markt met een watermolen, een gevangenis en een toren bouwen.

71040 LEGO Disney kasteel

Fans van Disney opgelet: je kunt het kasteel van Disney nabouwen. Wanneer je wel van een uitdaging houdt, kun je met deze 4000+-tellende bouwset aan de slag. Deze bouwset is een replica van het bekende Walt Disney World Resort Kasteel van Cinderella. De verschillende kamers in het kasteel zitten bomvol met details en zijn geïnspireerd aan de hand van de tekenfilms. Wanneer ga jij het avontuur aan met Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Katrien Duck en Tinkerbel?

71043 Kasteel Zweinstein

Waar we het net hadden over een uitdaging bij het kasteel van Disney, gaat het kasteel van Zweinstein nog een stapje verder: deze bouwset telt maar liefst 6020 stenen. In dit kasteel vind je authentieke meubels, het huisje van Hagrid en de Grote Zaal. Eenmaal opgebouwd verdient dit magische kasteel een bijzonder plekje in jouw huis. Breng de scènes van Harry Potter maar tot leven!