LEGO Star Wars aanbiedingen

LEGO Star Wars aanbieding

Als echte Star Wars-fan kun jij of jouw kind de scènes nabouwen van de sciencefictionfilm dankzij LEGO Star Wars. Met dit speelgoed kom je de bekendste personages, ruimteschepen en thema’s tegen van de film. Dit bekende thema staat geheid voor urenlang speelplezier, spanning en sensatie. Elke set uit de reeks geeft een aantal suggesties voor activiteiten, zodat je de fantasie zijn eigen gang kan laten gaan.

Star Wars Lego: een epische reis door de wereld van bouwen en spelen

Ben je een fan van Star Wars en van Lego? Dan ben je waarschijnlijk al bekend met de epische wereld van Star Wars Lego. Dit populaire speelgoed combineert de fantastische wereld van Star Wars met de creativiteit van Lego. Het is niet alleen leuk om te bouwen en te spelen, maar het kan ook helpen bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden en probleemoplossend denken. In dit artikel nemen we je mee op een epische reis door de wereld van Star Wars Lego.

Geschiedenis van Star Wars Lego

In 1999 kreeg Lego de licentie om Star Wars-sets te maken. Dit was het begin van een langdurige samenwerking tussen de twee merken. Sindsdien zijn er talloze Star Wars Lego-sets uitgebracht, variërend van kleine minifiguren tot gigantische bouwwerken zoals de Death Star en de Millennium Falcon. Star Wars Lego is niet alleen geliefd bij kinderen, maar ook bij volwassenen die op zoek zijn naar een manier om hun passie voor Star Wars en Lego te combineren.

Enkele belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van Star Wars Lego zijn onder meer:

 • De release van de eerste Star Wars Lego-sets in 1999
 • De introductie van de minifiguren in 2000
 • De release van de eerste Ultimate Collector Series (UCS) set, de Millennium Falcon, in 2007
 • De introductie van de bouwbare figuren in 2015

Bouwen met Starwars Lego

Een van de grootste voordelen van Star Wars Lego is de creativiteit die het stimuleert. Het bouwen van Star Wars Lego-sets kan een geweldige manier zijn om motorische vaardigheden te ontwikkelen en probleemoplossend denken te oefenen. Bovendien zijn de instructies die bij elke set worden geleverd vaak zeer gedetailleerd, waardoor het bouwproces een uitdagende maar toch bevredigende ervaring wordt.

Als je begint met het bouwen van Star Wars Lego, zijn hier een paar tips die je kunnen helpen:

 • Begin met een eenvoudige set om te wennen aan de bouwinstructies en het bouwproces.
 • Neem de tijd om de instructies zorgvuldig door te lezen voordat je begint te bouwen.
 • Zorg ervoor dat je alle onderdelen hebt voordat je begint te bouwen.
 • Gebruik een gladde en vlakke ondergrond om op te bouwen, zodat je de set stevig kunt bouwen.

Bouwen met Star Wars Lego kan ook helpen bij het ontwikkelen van andere vaardigheden, zoals:

 • Ruimtelijk inzicht
 • Creativiteit
 • Fijne motoriek
 • Concentratie en focus

Spelen met Star Wars Lego

Zodra je je Star Wars Lego-set hebt gebouwd, kun je beginnen met spelen. Het spelen met Star Wars Lego is een fantastische manier om je eigen verhalen te bedenken en je eigen avonturen te beleven in de wereld van Star Wars. Je kunt je personages en voertuigen gebruiken om je eigen verhaal te vertellen, of je kunt bestaande scènes uit de films naspelen.

Er zijn talloze mogelijkheden voor spel met Star Wars Lego-sets. Hier zijn een paar ideeën:

 • Bouw je eigen Star Wars-stad en bedenk verhalen voor de personages die er wonen.
 • Naspelen van gevechten uit de Star Wars-films met je favoriete personages.
 • Bouw je eigen Star Wars-voertuigen en verken de melkweg.


Spelen met Star Wars Lego kan niet alleen leuk zijn, maar het kan ook helpen bij de ontwikkeling van vaardigheden zoals:

 • Verbeeldingskracht
 • Samenwerking en communicatie
 • Creativiteit
 • Probleemoplossend denken

Populaire Star Wars Lego-sets

Er zijn talloze Star Wars Lego-sets beschikbaar, variërend van kleine minifiguren tot gigantische bouwwerken. Hier zijn enkele van de meest populaire Star Wars Lego-sets:

 1. Death Star: De Death Star-set is een van de grootste Star Wars Lego-sets ooit uitgebracht. Het bevat meer dan 4000 onderdelen en is ontworpen om eruit te zien als de Death Star uit de originele Star Wars-film. Het is een uitdagende set om te bouwen en bevat talloze details en functies, zoals de superlaser, de gevangenis en de trash compactor.
 2. Millennium Falcon: De Millennium Falcon is misschien wel de meest iconische ruimteschip uit de Star Wars-franchise, en de Lego-set is niet minder indrukwekkend. De set bevat meerdan 1300 onderdelen en is ontworpen om eruit te zien als de Millennium Falcon uit de Star Wars-films. Het bevat talloze functies en details, zoals het cockpitgedeelte, de laadruimte en de loopbrug.
 3. X-Wing Starfighter: De X-Wing Starfighter-set is een van de meest populaire Star Wars Lego-sets ooit uitgebracht. Het bevat meer dan 700 onderdelen en is ontworpen om eruit te zien als de X-Wing Starfighter uit de Star Wars-films. Het heeft beweegbare vleugels en kanonnen en is ontworpen om er net zo uit te zien als het schip uit de films.
 4. AT-AT: De AT-AT is een van de meest gevreesde voertuigen van het Keizerrijk en de Lego-set is niet minder indrukwekkend. De set bevat meer dan 1000 onderdelen en is ontworpen om eruit te zien als de AT-AT uit de Star Wars-films. Het bevat talloze functies en details, zoals de beweegbare kop en benen en de gevechtstoren.


Waar het allemaal begon

In 1999 werden de eerste Star Wars-producten op de markt gebracht. Dit waren onder andere set 7140 en de LEGO X-wing. Vervolgens werd een set geproduceerd op basis van de oorspronkelijke trilogie, gevolg door producten uit The Phantom Menace. In de loop van de jaren werden steeds meer Star Wars-sets uitgebracht op basis van de films. Echter, moest LEGO hiervoor wel een licentie afsluiten. Deze licentie tussen LEGO en Lucasfilm liep eerst van 1999 tot 2008, maar is gelukkig verlengd tot 2022.

Bouw je eigen Star Wars-ruimte

Laat jouw fantasie zijn eigen weg gaan. Niet alleen de oude films van Star Wars kun je naspelen met het speelgoed van dit LEGO-thema. Met de inmiddels tweehonderd bouwsets kun je je wanen in de klassieke trilogie en probeer de Death Star aan te vallen met Luke Skywalker, of vlieg in de Imperial Shuttle naar welke bestemming jij wil. Je kunt zelfs de Imerpail Star Destroyer nabouwen. Hier moet je wel wat geduld voor hebben: deze set telt maar liefst 4784 onderdelen. Wanneer deze eenmaal staat, is het een fraaie toevoeging aan jouw interieur.

Personages

Alle personages komen terug in de sets van LEGO Star Wars. Zo zie je R2D2, Darth Vader, Han Solo en Luke Skywalker verschijnen in de verschillende bouwsets. Ook zie je Anakin Skywalker terug die de overstap maakte naar de Dark Side. Bovendien komt de goede vriend van Han Solo en co-piloot van de Millennium Falcon, oftewel Chewbacca, ook terug in de sets van LEGO. Natuurlijk mogen Kylo Ren en Jedi-Meester Yoda niet ontbreken en ook zijn BB-8 en Poe Dameron te vinden in het speelgoed.

Voor de echte fans

LEGO Star Wars is er niet alleen voor kinderen van vier jaar en ouder, maar ook voor volwassenen. Zo is er voor iedereen genoeg speelplezier. De echte fans van Star Wars kijken hun ogen uit met de LEGO-sets voor volwassenen. Dit zijn niet alleen sets waaraan je kunt bouwen, maar waar je nog jarenlang plezier aan kunt beleven als eyecatcher in jouw woonkamer. Dit zorgt ervoor dat jouw fantasie weer terug kan keren naar het ruimtestelsel hier ver vandaan.

De sets zitten boordevol details, zoals draaiende laserkanonnen en een verstelbaar standaard. Vooral de Millennium Falcon is opvallend dankzij zijn vele details. Met zijn 7541 stukjes is deze set een echte musthave voor iedere Star Wars-fan. Bovendien heeft LEGO Star Wars ook een helmencollectie uitgebracht, waaronder de Imperial Stormtrooper helm, de Boba Fett helm of de helm van TIE Fighter Pilot. Breng deze klassiekers terug in jouw huis en laat iedereen jouw voorliefde aan Star Wars zien.

Star Wars Lego is een geweldige manier om de wereld van Star Wars te ontdekken en tegelijkertijd je creativiteit en probleemoplossend denken te oefenen. Het bouwen van de sets kan een bevredigende en uitdagende ervaring zijn, terwijl het spelen met de sets je eigen verhalen en avonturen in de wereld van Star Wars kan creëren. Of je nu een kind of een volwassene bent, Star Wars Lego is een speelgoed dat je nooit zal vervelen. Dus ga op avontuur in de melkweg ver, ver weg met Star Wars Lego!

Veelgestelde vragen over LEGO Star Wars

Waar is LEGO Star Wars het goedkoopst?

Ben je benieuwd waar je de LEGO Star Wars met het legonummer LEGO Star Wars het beste kunt kopen? Bekijk hier waar je deze kunt kopen. Momenteel zijn er 568+ aanbiedingen van LEGO Star Wars

Zijn er LEGO Star Wars aanbiedingen?

Ja, er zijn momenteel 568+ aanbiedingen van lego sets van LEGO Star Wars. Bekijk de aanbiedingen hier

Vanaf welke leeftijd is LEGO Star Wars geschikt?

LEGO Star Wars is geschikt voor de leeftijd vanaf 3 jaar Bekijk hier alle lego sets van LEGO Star Wars