LEGO Trein aanbiedingen

LEGO Trein

Waan je in de rol als treinmachinist en breng alle minifiguren veilig naar hun eindbestemming. Jij hebt zelf de controle in handen en bepaalt zelf wat er op jouw treinstation gebeurt en welke route jij aflegt. Stap aan boord in de treinen van LEGO en creëer zelf jouw eigen spoorlijn. Maak een eigen route met treinrails en wissels van LEGO en laat verschillende passagierstreinen en vrachttreinen hierover sjezen. Bij welk LEGO-treinstation stap jij uit?

Treinen door de jaren heen

Wil jij liever de treinmachinist zijn van een stoomlocomotief, of ga je toch liever de moderne elektrische trein besturen? Al jarenlang hebben veel kinderen en volwassenen een passie voor treinen. Om die reden heeft LEGO sinds 1966 LEGO-treinen geïntroduceerd en is dit inmiddels een van de succesvolste thema’s van LEGO geworden. De allereerste trein van LEGO moest je nog met de hand bedienen, waarna de andere sets al snel volgden die voorzien waren van batterijen of stroomvoorzieningen. Niet heel veel later werden ook de wissels, seinen, ontkoppelaars en spoorovergangen voorzien van elektrische ondersteuning. Sinds 2018 zijn de Power Functions uit de grond gestampt: een systeem waarbij je met een Bluetooth-verbinding verschillende elementen kunt besturen. Je vindt dit systeem terug in onder andere de 60197 Passagierstrein en de 60198 Vrachttrein. Zo wordt het besturen van zo’n opvallend vervoersmiddel nóg leuker.

Voor ieder wat wils

Kinderen met een passie voor treinen zullen zich urenlang vermaken met de LEGO-treinen en zullen meerdere ritten van A naar B afleggen. Ook kinderen die niet van treinen houden, zullen ervan genieten om hun favoriete minifiguur te voorzien van de reisavonturen in een trein. Voor de liefhebbers van Harry Potter kun jij jouw favoriete minifiguren vervoeren in de Zweinstein Express. Voor de kleine LEGO-bouwers is het Mickey Mouse Clubhuis of de Disney Pixar Toy Story-trein van LEGO DUPLO een perfect vervoersmiddel.

De treinen van LEGO bieden niet alleen genoeg speelplezier voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Dankzij de populariteit van LEGO-treinen staan menig speelgoedwinkels vol met dit thema. In het treinassortiment van LEGO vind je onder andere de authentieke Duitse modellen terug, maar ook de NS-trein. De Duitse modellen waren bijna allemaal modellen van de treinen die bij de Deutsche Bahn te zien waren. Bovendien kun je de Franse TGV en de Zwitserse Krokodil nabouwen. Laat dezen nostalgische locomotieven met een rij wagonnetjes rondrijden in de mooiste landschappen. Wanneer ga jij de uitdaging aan om een van deze bekende locomotieven na te bouwen?