LEGO Blacksmith aanbiedingen

LEGO Blacksmith

Wil jij nu weten hoe het was om te leven in de middeleeuwen? Een bekend beroep in de middeleeuwen was een smid. Er zijn verschillende sets van LEGO waarmee jij dit leuke beroep kunt uitoefenen en kunt zien hoe het leven was in de middeleeuwen.

Wat is een smid?

In de vroege middeleeuwen was een baan als smid erg populair. Veel mensen deden dit beroep. Het doel van een smid was om verschillende dingen van metaal in elkaar te zetten. Veel dingen wat een smid maakte waren onderdelen voor de bouw zoals nagels, ijzerbeslag, messen en nog veel meer. Niet alleen voor de bouw was een smid handig, ook maakten verschillende soorten smeden wapens. Voor het maken van wapens was je wel een wapensmid, het enige wat die smid dus maakte waren wapens zoals zwaarden. Verder maakten veel smeden ook hoefijzers voor paarden, sieraden en nog veel meer. Wel had elke smid een eigen specialiteit. Je had dus een wapensmid, hoefsmid, edelsmid, grofsmid, siersmid en nog veel meer verschillende specialiteiten. Alles wat de smid maakt komt voort uit metaal die ze omtoveren tot iets moois. Tegenwoordig zie je ze helaas niet zo vaak meer. Dit komt doordat veel werkzaamheden van een smid nu geautomatiseerd zijn door verschillende machines. Er zijn dus niet zoveel smeden meer te vinden. Wel heeft LEGO een mooi kijkje gegeven in het leven van een smid door verschillende sets.

LEGO Medieval Blacksmith

Stap samen met deze set van LEGO terug in de tijd en ga op ontdekkingsreis naar de gebouwen en de beroepen van de middeleeuwen. In deze set zit een typisch middeleeuws huis met maar liefst drie verdiepingen. Je kunt de bovenste verdiepingen eraf halen zodat je kunt zien hoe de slaapkamer eruit ziet en hoe het er aan toe ging in de werkplaats. Bij de werkplaats zitten verschillende items die goed van pas kunnen komen als je een smid bent. Je kunt de mooiste voorwerpen maken en die doorverkopen. Bij deze set zitten vier minifiguren waaronder een smid, ridders en een boogschutter. Deze set telt 2164 stukjes die je eerst in elkaar moet zetten voordat dit fantastische avontuur kan beginnen.